Romar`s dwergschnauzer  -   zwart

PUPS Mikka

2017

Manolo Blanich. (vader)
----------------------------------------------

12 november

Al de pupjes zijn naar hun nieuwe huis. Wij willen de nieuwe baasjes veel plezier toewensen met deze heerlijke pupjes!

5 november

De pupjes van Mikka zijn er echt aan toe om de wereld in te trekken. Ze eten volledig zelfstandig, Mikka wil ze ook niet meer laten drinken bij haar. En de melkstroom is al aardig verdwenen. Nu ook het nestje van Jimmy is geboren moeten we onze aandacht verdelen. De pupjes van Mikka zijn morgen 8 weken oud en klaar om het leven te gaan ontdekken. Wij hebben van ze genoten en wensen ze een hele goede toekomst samen met hun nieuwe baasjes.  

31 oktober

Het gaat de pups goed. Momenteel ben ik veel buiten met ze. Geef wat vriendelijke commandos om ze als groepje door het huis en de tuin te leiden. Dit lukt al aardig. Tevens pak ik ze veel op om ze ook hier aan te wennen.  Maar wat we ook doen, er staat geen enkele druk op. Zo probeer ik een basis te leggen waar de nieuwe eigenaar mee verder kan. Maar blijf realiseren dat het nog babys zijn. Een intensieve begeleiding van de baas blijft nodig. 

 28 oktober

Deze week zijn we al meerdere keren met de hondjes naar buiten geweest. Meteen de eerste keer al stormde ze naar buiten en racen op ons binnenplaatsje achter elkaar aan. Je ziet dat ze hier van genieten.

24 oktober

Problemen bij het publiceren van de website. Een nachtmerrie! Want wat is er mis? Gelukkig heb ik een echtgenoot die er redelijk mee overweg kan maar het was even zoeken. 

Op 19 oktober kwam de Chipper van de raad van beheer op bezoek. Namen en pupjes werden door middel van de chip aan elkaar gekoppeld. Alle handelingen van de raad zijn voor dit nestje nu gedaan. Medegedeeld werd dat de stambomen nog even op zich laten wachten want eerst moet van iedere pup een DNA profiel gemaakt worden. 

In het weekend was er veel bezoek. Zo waren er op zaterdag een puppie koper met kinderen en op zondag de kleinkinderen. Heerlijk vonden de pupjes het spel met de kinderen. Een goed moment voor de socialisatie van de pups.

Op 23 oktober was de afspraak bij de dierenarts. De autorit begon met wat gepiep maar al snel werden ze rustig. Ook bij de dierenarts verliep alles goed. Voor ons als fokker een spannend moment. Maar de dierenarts was erg tevreden over het nestje. Alle pups kregen een gezondheidsverklaring. 

18 oktober

zo heerlijk spelen met een bal maar je wordt er zoooo.. moe van. Het wennen aan vlees ging zo voorspoedig. 4 x op een dag krijgen ze hun portie fijn gemalen vlees. Er was tot gisteren 1 hondje die het wel at maar snel afgeleid was en dan een rondje door de kamer ging wandelen. Zijn vlees achter latend  voor wie het maar hebben wilde, maar ook dit hondje kwam tot inkeer en eet nu snel zijn schoteltje leeg.

13 oktober 

De ontwikkeling van de pups lijkt nu in een stroomversneling te komen. Het lopen en spelen gaat ze goed af. Er is veel interactie met de omgeving.  Ze reageren ook steeds meer op ons bv. als we kleine vleesstukjes brengen of een beetje melk op een schotel aanbieden om zelf op te likken.

8 oktober

Vandaag zijn ze 4 weken oud. Sinds eergisteren zijn we bezig ze aan het leren eten van vers vlees. Hele kleine gemalen stukjes verse tartaar. Eerst likken ze er vooral aan, maar al snel kregen ze in de gaten dat er nu gekauwd moest worden. Bij een enkel pupje kan je al wat puntjes van tanden en kiezen voelen. Door het vlees veranderd het maagzuur langzaam zodat de overgang naar vast voedsel geleidelijk en zonder problemen verloopt. Hier kiezen anderen vaak voor het voeren van pap of geweekte brokken maar wij willen graag dichter bij de natuur blijven. De moeder geeft soms wat voorgekauwd vlees over om haar pups zo voor te bereiden op vast voedsel. Wij immiteren dit door het geven van gemalen vlees.

 

 

 6 oktober

3 oktober

Zo, even weer wat tijd nemen voor een update. Bezig zijn met de pups slokt veel tijd op, maar het is dan ook wel heel leuk. Ze groeien goed, drinken hun buikjes rond en zijn steeds langer in staat om rond te scharrelen door de puppyren. Ze ontdekken elkaar en beginnen voorzichtig met elkaar te spelen. Het blijft bij wat bekvechten met tandeloze bekjes maar prima om de wereld en al zijn mogelijkheden te ontdekken. Zo ontdekken ze dat ze kunnen blaffen, daar vallen ze soms dan wel bij om maar dat is slechts een aanzet om verder te oefenen. Overigens is het vooral nog heel rustig in de ren. De aktiviteiten duren kort en er wordt nog veel geslapen.

28 september

 

Regelmatig klimmen de pupjes uit de werpkist om de boze buitenwereld te verkennen. Ze ondernemen schijngevechten en oefenen nog flink in het staan en lopen. zie foto´s in fotoalbum.

25 september

Gisteren hebben wij genoten van het 50 jarig jubileumsconcert van Neil Diamond in de Ziggodome. Sinds de jaren 70 ben ik fan en geniet van zijn muziek. Mede daarom heb ik voor deze pups stamboomnamen gemaakt van zijn songs. Ze heten op de stamboom  Romar`s Sweet Caroline of Romar`s Cracklin`Rosie of Romar`s Play Me, enz. Uiteraard bent u geheel vrij om de hond een andere roepnaam te geven. De eerste 2 weken zijn achter de rug en wij kunnen dus deze week kennismaken met de aspirantkopers. Voor ons heel belangrijk omdat we graag weten waar onze pups gaan leven. U bent van harte welkom.

23 september

 

 

Dagelijks wegen wij de pups om hun groeispurt te monitoren. Maar als ze gaan proberen te lopen, willen ze ook niet rustig meer in het weegschaalbakje blijven liggen. Zich van geen gevaar bewust storten ze zich over de rand. Wegen is nauwelijks meer een optie.

22 september

Nu de oogjes opengaan zie je ook dat de pups wat mobieler worden. Ze richten hun kopje op en proberen wat op de been te komen. Dit mislukt regelmatig maar ze blijven dappere pogingen wagen om de benen onder het lijfje te krijgen.

 

20 september

Ze zijn vandaag 10 dagen oud. Alle pupjes zijn verdubbeld in hun geboortegewicht. Ze groeien voorspoedig. Bij sommige hondjes zijn ook de oogjes open gegaan. Wat ons opvalt is dat Mikka een erg rustige en evenwichtige moeder is. Kalm en doortastend verzorgt ze haar pupjes. Zo heerlijk om naar te kijken.

15 september

Onze andere hondjes mogen van Mikka niet te dicht bij de pups komen. Maar als Mikka even met de baas naar buiten is laat ik ze even dichterbij komen. Dat doen ze heel aarzelend want ze weten dat het niet mag van Mikka. Op de bovenste foto staat Marvan heel aarzelend om een hoekje te kijken. Op de onderste foto steekt Jimmy voorzichtig haar kopje in de werpkist om even hun lucht op te snuiven. Zo voorzichtig doen ze het en zo lief.

14 september

De pups zijn goed aangekomen. Zo merk je dat de melkgift goed op gang is en ook de kwaliteit goed is. Bij Mikka wordt ook langzamerhand de temperatuur weer normaal. In deze fase is het heel stil in de werpkist. De pups drinken en slapen. Onze bezigheden blijven beperkt tot schoonmaken en monitoren of alles goed gaat. Mikka gaat vandaag weer onder de douche want ze verliest nog veel viezigheid van achter. Dit zet zich vast in de vacht. Om hygiensche redenen doen wij dit in deze week regelmatig.

 

12 september

Mikka is duidelijk aan het herstellen. Ze wordt rustiger, stapt af en toe even uit de werpkist

en heeft weer meer interesse in haar omgeving. Maar ook bij het zogen ligt ze er rustig

en tevreden bij.

10 september

In de avonduren is Mikka bevallen van 6 pupjes (teven).

Ze hadden allen een geboortegewicht tussen de 204 en 240 gram.

5 september

Wij zijn er klaar voor.

 

 

 

WWW.DWERGSCHNAUZER.EU  |  trimsalon@ziggo.nl
UA-74093647-1