Romar`s dwergschnauzer  -   zwart

PUPS Mikka

2019

  

Mikka / Victorious Star Ultra Modern

kwalificatie / uitmuntend

Oogonderzoek ECVO vrij, DTP normaal 

x  

 Stablemaster´s Marvan

 Fins en Duits kampioen

Oogonderzoek ECVO vrij, DTP normaal

De pupjes worden volledig ingeent en ontwormd. Ze krijgen een stamboom, chip, dierenpaspoort en DNA profiel. Bij de dierenarts vind een gezondheids onderzoek plaats en in week 7 gaan ze naar de universiteit van Utrecht voor een levershunt onderzoek. 

 

---------------------------------

er staan fotos in het fotoalbum pups Mikka

September

Vele uren hebben we doorgebracht met het socialiseren van de pups. We waren op het trein en busstation, we gingen naar de markt, we wandelen door dorpjes en Hoogeveen. Veel mensen wilden ze aaien, met wantrouwen keken ze naar een hond die begon te blaffen tegen ze, ze liepen los  door sommige winkels en waren vooral nieuwsgierig. We hebben er van genoten. Na  Binky en Bailey vertrokken Kaya, Bowie, Maya en Tuurke. Alleen Koos wacht nog tot zijn baas over een paar dagen terugkomt uit Frankrijk. Dan wordt het hier weer stil. We zijn toe aan ons zelf maar wat zullen we ze missen. We hopen op een fijn hondenleven voor ze.

30 augustus

Vandaag werd Binky opgehaald. Hij gaat in Papendrecht wonen. 

Gek is het wel. Er zijn er nog 5 maar ik mis de twee hondjes die weg zijn. 

 

28 augustus

Met 7 weken gaan ze in de auto naar de universiteit van Utrecht voor de levershunt test. Alle hondjes zijn vrij! Maar zeker zo belangrijk is het sociale proces. Een anderhalf uur durende autorit, onderzoek door een dierenarts en in handen van een assistente,  een uurtje in de wachtkamer, wachten op de uitslag van de test. Veel honden en mensen passeren en ze reageren alleen af en toe met een vrolijk geblaf. Iedereen smelt bij de aanblik van zoveel kleine hondjes.  Vervolgens weer anderhalf uur rijden terug naar huis . En als we bekijken of er onderweg nog geplast is.... niets!  Ze hebben het gewoon te druk gehad met alle nieuwe indrukken.

Als ze acht weken zijn dan mogen ze naar hun nieuwe baasje. Nu in de vakantietijd blijven er 4 hondjes wat langer omdat het baasje nog op vakantie is. Als eerste werd Bailey opgehaald. Zij is in Zaandam gaan wonen. Voor mij altijd een beetje moeilijk. Niet dat ik geen vertrouwen in de nieuwe baasjes heb, maar hoe ouder ik wordt, deste sentimenteler ik word. 

In de wachtkamer in Utrecht

 

15 augustus

 

De laatste week is er veel gebeurd met de pups. Het gaat ze erg goed maar in week 6 komt de chipper langs. Ze worden gechipt, wij worden gecontroleerd of we alles wel volgens de regels doen, ze krijgen een internationaal hondenpaspoort en hun officiele naam. Vervolgens gaan ze naar de dierenarts voor hun medische controle. Wij gaan daar met de auto naar toe zodat ze meteen hun eerste autoritje hebben gemaakt. in de wachtkamer ontmoeten ze andere mensen en dieren.Vvervolgens gaan ze in de behandelkamer op de tafel voor de medische keuring en de eerste pupinjectie. Ze zijn er allemaal doorheen gekomen. Wij blij, want het blijft ook na 30 jaar fokken toch nog spannend. Als de pups 6 weken zijn gaan we ook langzaam het melk drinken bij hun moeder afbouwen. Ze eten allemaal geheel zelfstandig dus dan kunnen we de moeder weer ontlasten. Ze is best wel mager geworden alhoewel ze de hele dag door mocht eten tijdens het voeden van de pups. 

6 augustus

 

 

Je kunt het mooiste speelgoed kopen wat er is maar favoriet is een willekeurig lapje, een flesje gevuld met wat water of wat ook leuk is, het slopen van een struikje wat ze tegenkomen. Maar ook heel leuk is het om te zien dat onze dwerg Jimmy het lapje in haar bek neemt en rond begint te rennen om de pupjes te verleiden tot spelen. Het vlees wordt nu door alle pupjes vlot gegeten, maar het weerhoud ze niet om nog lekker bij de moeder een slokje melk mee te pikken.

Ben je uitgespeeld dan is er niets plezieriger als in slaap te vallen met je knuffeltje. Ze zitten nu in hun 5e week en gaan steeds meer beleven aan hun omgeving. Ze breidden als het ware hun leefgebied uit.  Maar ze maken ook veel kontakt met ons. Heerlijke knuffeltjes zijn het. 

 

  29 juli

 

Er zat enige tijd tussen de laatste update en nu. Het was ongekend warm in  Drenthe. En daar kunnen wij erg slecht mee omgaan. Ook voor de pups was het afzien. aan het einde van de middag was het regelmatig 34 graden in de huiskamer. 

Ze brachten vele uren buiten in de tuin door. Ze zaten in de schaduw en er blies een verfrissend windje. Dat konden ze wel warderen en we zagen wat meer aktie en spel onderling. Ze ontwikkelen zich goed en krijgen vandaag de 2e ontwormingskuur. Ook nageltjes knippen is vaste prik want 7 x 10 nageltjes in je tepels vind de moeder - denken wij - niet fijn. Inmiddels zijn we ook begonnen met kleine beetjes vlees voeren. De eerste dagen merk je dat niet elk pupje precies weet wat de bedoeling is. Maar nu eten ze het redelijk vlot. Maar alleen pupje blauw eet wel zo razend snel. je zou denken dat hij uitgehongerd is maar hij heeft een lekker rond buikje. 

 

17 juli

 

Regelmatig ligt er een pupje bij ons op de bank. Lekker een beetje socializen. Allemaal komen ze aan de beurt. Maar inmiddels zijn ze ook al niet meer voortdurend in de werpkist. We hebben een deken op de vloer en daar kunnen ze naar hartelust leren lopen. Dat dit lettelijk met vallen en opstaan gebeurt is normaal maar wij vinden dat ze het al best begrijpen wat er nu van hun verwacht wordt.

11 juli

Ze groeien goed. En als u goed kijkt ziet u dat het meest linkse hondje de oogjes open heeft. Ze zijn bij allemaal open gegaan en tegelijkertijd gaan ook de oren open. De interactie met elkaar en ons wordt steeds beter. Ook proberen ze wat overeind te komen. ze zetten de achterbenen onder het lijf en tillen de kop wat op. dit is nog veel oefenen maar heel leuk om te zien. Een foto hiervan zit in het fotoalbum pups Mikka. 

7 juli

 

Zolang als we de stangen in de werpkist gebruiken. hangen de pupjes erover. Waarom ze dit doen is ons niet duidelijk. Vele keren leggen we ze terug en even zovele keren kruipen ze terug en zitten weer in dezelfde positie. Het zal ze dus wel bevallen

Ze groeien goed en zijn alweer ruim een week oud.  

1 juli 

De eerste week vinden wij altijd erg intensief. We blijven dag en nacht bij de pups om alles in de gaten te houden. Ze slapen en eten. En Mikka is weer op en top moeder. De andere honden worden nog niet in de buurt van de werpkist geaccepteerd. 

 

29 juni

In slechts 3 en een half uur werden de pupjes in de nacht geboren. Heel prettig want op dit moment is het overdag erg warm. De dierenarts kwam in de ochtend de pups controleren en was erg tevreden.

WWW.DWERGSCHNAUZER.EU  |  trimsalon@ziggo.nl
UA-74093647-1