Romar`s dwergschnauzer  -   zwart

Pups Jimmy

Op 30 augustus is Jimmy gedekt door Flash in the night Orphean, een reu afkomstig uit Estland. Hij behaalde de kwalificatie uitmuntend en beide ouderdieren zijn vrij bevonden aan Cataract en PRA (ecvo oogonderzoek) .

geboren op 1 november 3 reuen en 1 teefje.

alle pups zijn gereserveerd

 

--------------------------------------------

28 december

De reutjes zijn naar hun nieuwe baasje gegaan. We gunnen zowel de baasjes als de hondjes een goed leven samen. Het teefje moet nog even wachten tot haar baasjes terug zijn van hun vakantie. Het is al heel stil in huis. Best even wennen.

26 december 

reutje paars-wit

Helaas blijft het maar regenen, veel mist, natte sneeuw enz. Hierdoor komen de pups maar mondjesmaat buiten. Onze tuin en ook het stenen plaatsje blijft maar nat. Maar nu konden ze weer een poosje buiten spelen. Ze vinden het heerlijk en ontdekken van alles. 

meer fotos in het fotoalbum

19 december

Drukke week gehad en dus is de site er bij ingeschoten. De pups waren bij de dierenarts voor hun eerste enting. De chipper voorzag alle pups van hun chip. Het huis moest in kerstsfeer worden gebracht. De kleinkinderen hadden hun opa en oma al een hele tijd niet gezien, enz. 

Maar nu dus maar even tijd gereserveerd  voor de site.

Zo leuk als Jimmy en Mikka beide voor de pups zorgen en er mee spelen. Een pupje stootte zijn kopje en begon te gillen. Beide dames komen snel aangerend om hem te troosten. Zo lief! Het gaat ze goed. Nog een weekje kunnen we genieten van dit jonge leven om ons heen. Ja, we zijn best moe maar het blijft heerlijk om met ze te knuffelen. fotos in het album.

12 december 

4 x daags vlees eten. Gewoon midden in de huiskamer allemaal tegelijk een smulpatijtje.

(nieuwe fotos in fotoalbum)

8 december

 Jimmy is de laatste keer getrimd in maart. Ze ziet er dus wat ´slordig´ uit nu. Maar zoals op de foto te zien is, is het een plaatje in showtoilet.  Een nest vraagt best wel veel van een teefje. In januari gaat haar gehele vacht eraf en gaan we langzaam weer bouwen aan haar vacht.  Ze is een goede moeder en is trouw bij haar pups te vinden. Wel is ze nog steeds zeer beschermend en gaat ze pal voor haar pups staan als ze gevaar vermoed.

Met de pups gaat het voorspoedig. Ze eten inmiddels 4 x daags vlees, drinken nog volop bij Jimmy en dartelen vaak door de huiskamer. Helaas komt er van buitenspelen nog weinig. Het weer is soms bar en boos. Veel regen en op het moment dat ik dit schrijf ook natte sneeuw en hagel. 

30 november

Met de computer werken is niet mijn ding. Veel snap ik er niet van en zo kan het zomaar vele uren duren voor ik iets kan publiceren. Toch wil ik het u niet onthouden.

De afgelopen dagen is er veel gebeurd bij de pups. We hebben de werpkist aan een kant geopend zodat de pups makkelijker toegang hebben tot de rest van de puppykennel. En omdat ze ook inmiddels 4 weken oud zijn, is er een start  gemaakt met vast voer leren eten. Heel bescheiden nog. Ze krijgen nog volop moedermelk. Ook proberen we ze langzaamaan te wennen aan melk oplikken.   

24 november

Jimmy vond het tot nu toe niet goed dat Mikka zich met haar pupjes bemoeide. Vandaag sprong Mikka echter opeens de puppykennel in. Jimmy reageerde niet en dus begon Mikka met de pups te spelen. Zo schattig om te zien. Sinds dit moment is ze ook veel bij de pups te vinden. 

 22 november

 

vele uurtjes kan ik bij de pupjes doorbrengen

Als je al vele jaren fokt, zie je bij alle teven dezelfde gewoontes keer op keer terugkeren. Teven die net bevallen zijn accepteren in eerste instantie dat hun pups in de werpkist liggen. Een plekje dat wij voor ze hebben bepaald. na enige tijd zie je teven dan tijdens het uitlaten op zoek gaan naar betere plekjes. Tenminste dat vinden zij zelf. Onder stuiken, door bosjes, in vreemde hoekjes zijn ze voortdurend op zoek naar een beter plekje. Jimmy had het volgende bedacht. Zij is regelmatig in onze gardarobekast aan het scharrelen . Als wij haar missen kunnen we haar daar terugvinden. Gelukkig gaat dit vanzelf over. 

18 november

nieuwe fotos in fotoalbum pups Jimmy

 

Zo'n droppie! Een van de reutjes.

14 november

Dit nestje heeft namen gekregen van songteksten van de Rolling Stones: het teefje heet Romars Black Angel, de reuen heten Romars Paint it black, Romars Midnight Rambler en Romars Out of control. 

De oogjes zijn open en er worden vele pogingen gedaan om te proberen te lopen. Ik vind het heerlijke stevige pupjes. Over de verzorging van Jimmy zou ik het volgende willen zeggen. Ze doet het goed en rustig. Gaat frequent liggen om te pupjes te zogen en verdedigt ze met alles wat ze in zich heeft. Echter, op het gebied van poetsen van de pupjes laat ze nog wel eens een steekje vallen. Ik loop alles regematig na en moet zo hier en daar nog wel eens een vlekje wegwerken. 

12 november

Door de grote drukte die onstond met de 2 nestjes tegelijk, heb ik te weinig tijd genomen om de website bij te houden. Mijn insteek is dat de pups altijd voorgaan. Nu de pupjes van Mikka allemaal een goed tehuis hebben gevonden, kunnen we ons volledig bezighouden met deze pups. 

Het gaat de pupjes goed. Ze groeien als kool en hebben al ruim 2 x hun geboortegewicht. 

De komende dagen zal ik me bezighouden met het maken van wat leuke fotos en die publiceren.

6 november

5 november

Het gaat heel voorspoedig met deze pupjes. De melkgift is goed op gang gekomen en de pups liggen er voldaan bij. Veel gebeurd er noch niet. Ze drinken en slapen. 

2 november

 

Gisteren zijn de pupjes van Jimmy geboren. 3 reutjes en 1 teefje. De bevalling verliep vlot. Binnen twee uur waren alle pupjes geboren. De komende dagen zullen wij kontakt maken met de mensen op onze wachtlijst in volgorde van aanmelding,  om te kijken wie er in aanmerking willen komen voor 1 van deze pupjes. 

 

29 oktober

een hele slechte foto van Jimmy maar wat is ze dik!

WWW.DWERGSCHNAUZER.EU  |  trimsalon@ziggo.nl
UA-74093647-1