Romar`s dwergschnauzer  -   zwart

Pups Jimmy

2018 - 2019

Jimmy klaar om naar de tentonstelling te gaan.

Op 18 december 2018 zijn er bij ons 6 pupjes geboren.

3 reuen en 3 teven 

van Victorious Star Outstanding Boy en Blackgalaxy Jimmy Choo

Jimmy is Nederlands kampioen en Boy kreeg de kwalificatie uitmuntend op de tentoonstelling.  Beide honden zijn geheel vrij bevonden bij het ECVO oogonderzoek.

helaas was dit de enige foto die ik van Boy kon vinden.

///////////////////////////////////////////////

vrijdag 15 maart

De pupjes zijn hier nu 3 maanden oud.

Mischa ging naar de familie Nijs

 ---------

Indi ging naar de familie de Jager

---------------

 

Pippa ging naar de familie Exterkate

 -----------------

Jack ging naar de familie Mulder

------------------ 

Kwarts ging naar de familie de Wolf

 

--------------------

Sjaak ging naar de familie du Chatinier

foto staat hier onder

 

zaterdag 23 februari

Vandaag heeft Romar´s Midnight Flyer zijn nieuwe baas gevonden. Zijn roepnaam word Sjaak. nu is alleen Mischa nog bij ons. Haar baasjes komen haar binnenkort ophalen. Het wordt weer stil bij ons thuis. Dit nestje ging bijna vanzelf. De geboorte verliep gladjes, het zogen ging prima, Jimmy is een super moeder, geen dierenarts hebben we nodig gehad. 

donderdag 21 februari

Gisteren is Indi,een teefje opgehaald. Inmiddels hebben we nog maar twee pupjes in de huiskamer rond lopen. Een teefje, genaamd Mischa, moet iets langer blijven want zij gaat naar Belgie. Maar ook het laatste reutje trekt hier nog sprintjes door het huis. Vanwege een annulering hebben wij hem nog beschikbaar. Wij wachten op een goed tehuis voor hem.

zondag 17 februari

Wat was de afgelopen week druk. Ik moest mijn aandacht verdelen tussen de pups en de kleinkinderen. Beide verdienen eenveel aandacht en dan blijf je gewoon maar doorgaan. Hier is de uittocht van de pupjes begonnen. Kwarts, Pippa en Jack gingen reeds naar hun nieuwe eigenaar. De eerste berichte waren gelukkig goed. 

woensdag 6 februari

Tegen deze dag hebben we erg opgezien. We hebben vandaag met alle pupjes de reis ondernomen naar de Universiteits kliniek in Utrecht. Bij alle pupjes hebben we bloed laten prikken om te bepalen of ze misschien een levershunt hebben. Een aangeboren afwijking die bij ons ras niet veel voor komt maar die wel bestreden dient te worden. Gelukkig waren al onze hondjes gezond. In het bloed van de hondjes is te meten of de lever goed werkt. Een erg gespecialiseerd onderzoek dat wij in  Utrecht laten uitvoeren omdat daar de professor werkt die bezig is met genetisch onderzoek op dit gebied. Bij de afname van het bloed waren de pups al 15 uur nuchter terwijl ze normaal 4 x per dag eten. Ook voor de pups dus best wel een gebeurtenis die heftig is. Maar ze hebben het allen goed doorstaan. Hebben bij thuiskomst een extra groot portie vlees gehad en lopen alweer achter elkaar aan te rennen en te spelen door de hele kamer alsof er niets gebeurd is.

dinsdag 5 februari 

Belangstellend  kijken ze toe hoe het baasje hun bakjes met vlees vult.

--nieuwe fotos in het fotoalbum pups Jimmy-- 

vrijdag 1 februari

En alweer ligt er sneeuw. Voor sommigen heerlijk, maar wij vinden het voor het eerste uitstapje van de pups heel vervelend. De hondjes zelf vinden het heerlijk maar helaas eten ze er van. Wat weer resu 6 februarilteert in darmprobleempjes. Ze spelen oveigens heerlijk in het huis. Kamer, keuken en hal gebruiken ze om rond te racen en te spelen. Ze zijn een ritje in de auto wezen maken en kregen de eerste inenting bij de dierenarts. Moeder Jimmy draagt gedurende de dag een petshirt dat haar gehele lijf bedekt. Zo kunnen we de pups langzaam aan wennen dat ze niet meer de hele dag melk krijgen. 

 

 

 

maandag 28 januari

De veranderingen bij de pups gaan nu snel. Ze spelen veel in de kamer en een enkeling raced al naar de keuken om dan te ervaren dat dit eigenlijk een stap te ver is voor hem. Maar dat is slechts een kwestie van enige dagen. Inmiddels hebben ze een chip onderhuids en de afspraak voor de eerste inenting bij onze eigen dierenarts is gemaakt. Het bezoek aan de dierenarts in Utrecht staat ook al gepland. Als je het zelf leuk vind gaat de hele puppyperiode te snel voorbij. Maar we kunnen nog een paar weekjes van ze genieten.

wij willen eruit!!!!!

 

Donderdag 24 januari.

De namen van de pupjes ontlenen wij aan songs van artiesten die wij volgen via concerten. Dit nest is van `the Eagles`. Al de pups hebben een naam van een van hun songteksten. 

reuen -

Romar`s Midnight Flyer

Romar´s Outlaw Man

Romar´s Desperado

teven -

Romar´s Witchy Woman

Romar´s New Kid in Town

Romar´s Peacheful Easy Feeling

 

Woensdag 23 januari

foto 1 - net buiten de kennel - andere fotos in fotoalbum-

De pups zijn begonnen met de wereld om hun heen te verkennen. Niet alleen eten ze al kleine beetjes vlees, maar we halen ze nu ook uit de kennel om de kamer te verkennen. In het begin vinden ze dat nog wat onwennig, maar al snel krijgen ze in de gaten dat er hier veel te beleven is. Bovestaande foto is het allereerste moment dat ze buiten hun eigen ren zijn. In het fotoboek van Jimmy ziet u het vervolg van dit moment. 

dag 16 januari

Vandaag weer even grote schoonmaak gehouden in de werpkist en kamerkennel. Een sopje met dettol waarborgt de hygiene.Overigens doen we dit dagelijks maar nu even net iets grondiger.  Pupjes even gewogen, de nagels geknipt en voor de 2e keer ontwormd. Het gaat gepaard met veel knuffelen en spelen. Iets waar je gauw de hele ochtend mee bezig bent, maar ze zijn nu zo aandoenlijk. Zo af en toe gaat het piepen over in blaffen en een  enkel pupje reageert al op de bel. Gelukkig nog niet altijd want dan zou ik de bel uitzetten. 3 volwassen dwergjes en 1 riesenschnauzer geven genoeg geluid als er aangebelt wordt. 

dinsdag 15 januari

Ze zijn nu 4 weken oud. We zijn begonnen met ze te leren eten. Kleine balletjes vlees die zeer fjingemalen zijn. Blijkbaar waren ze er aan toe want het ging snel. Ook de loop oefeningen gaan voorspoedig. Staan gaat zonder problemen en af en toe proberen ze een sprintje te trekken. Ze drinken nog volop bij de moeder maar Jimmy gaat er niet meer bij liggen. De pups zijn inmiddels te groot om nog met zijn zessen tussen haar poten te liggen. Heel leuk om te horen zijn de geluiden die ze maken als de melk stroomt. Jimmy is een modelmoeder. We vinden geen poep in de kennel en ze maakt alles heel goed schoon. Dat hebben we wel eens anders meegemaakt. Ook gaat Mikka steeds vaker de kennel in en tussen de pupjes staan. Wanneer ze ook bij haar proberen te drinken laat ze een zacht gegrom horen en druipen de pupjes af. Zo helpt ze mee aan de opvoeding van de pups door ze wegwijs te maken in de boze buitenwereld. Top om zo een teef te hebben.

Dinsdag 8 januari

Vandaag veranderde er iets wezenlijks bij Jimmy. Mikka mocht absoluut niet bij de pups komen. En dat probeerde ze ook niet. Maar de pups zijn nu af en toe even uit de werpkist. En toen Jimmy ze melk aan het geven was, sprong Mikka erbij en inspecteerde alles. Jimmy ging vervolgens op de bank liggen en liet Mikka achter bij de pups. Ik voeg de foto even toe, alleen is de kwaliteit niet goed. 

nieuwe fotos in fotoalbum pups Jimmy

Donderdag 3 januari

meer fotos in fotoalbum pups Jimmy

Prettig dat de feestdagen voorbij zijn. Het geeft me weer meer tijd voor de pupjes. En ook het bijhouden van de website ging niet vlotjes. Vanmiddag zal ik eens even wat fotos uploaden. 

Met de pups gaat het prima. Je ziet dat ze steeds beter kunnen zien en ook geluid dringt tot ze door. Ze richten zich ook meer op. Ze zitten en kijken wat in de rondte, ze staan op en rollen weer om. Nu wij weer wat meer tijd hebben zitten we er naast en genieten er van.

Maandag 31 december

De oogjes zijn opengegaan. Niet dat ze nu alles heel duidelijk zien, maar geleidelijk aan wordt het gezichtsvermogen beter. Ook gaan ongeveer gelijktijdig de oren open. En je ziet ook dat ze geleidelijk aan de achterpoten onder het lijfje zetten en pogingen doen om op te staan. Al snel vallen ze weer om en zal het nog flink oefenen worden voordat ze kunnen lopen. 

Van het vuurwerk buiten hebben ze geen last. Pups die nog in het nest liggen voelen zich veilig en reageren er niet op.

Ik wens u een prettige jaarwisseling toe en een goed 2019!

Donderdag  27 december

We zijn de kerstdagen goed doorgekomen. Ze groeien goed en voelen lekker stevig aan. Ook Jimmy verzorgt ze prima. Wij vinden het een genot om naar te kijken. 

Zondag 23 december

teefje blauw/grijs 

Ze eten en slapen. Jimmy heeft alles onder controle. In deze fase is dit een gegeven om blij van te worden.

(puppyfotos in fotoalbum Jimmy) 

Donderdag 20 december

De melkgift is goed op gang gekomen en de pupjes hebben bolle buikjes. Bij Jimmy is de koorts na de bevalling gezakt. Het gehele nest heeft een tevreden uitstraling.

Dinsdag 18 december

 

Na een onrustige nacht (voor ons) werden de pupjes van Jimmy geboren. Tussen kwart voor 11 en 10 voor 1 kwamen vlot achter elkaar 6 pupjes ter wereld. Om en om werden er een teefje en reutje geboren. Jimmy doet dit net als bij haar vorige nestje rustig en goed. Onze dierenarts komt na de bevalling altijd even langs om moeder en pupjes te controleren.En net als vorige keer verdedigt ze haar pupjes vol verve.  We houden haar even vast tijdens het onderzoek want we verdenken haar ervan dat ze anders de dierenarts in zijn hakken bijt. 

WWW.DWERGSCHNAUZER.EU  |  trimsalon@ziggo.nl
UA-74093647-1