De dwergschnauzer
Rasbeschrijving Schnauzers.
Schnauzer en pinscher zijn in principe hetzelfde ras. Het onderscheid tussen de twee rassen is de vachtstructuur. Oorspronkelijk was de schnauzer, de ruwharige variant, het meest voorkomende type. Hij werd dan ook ruwharige pinscher genoemd. Vandaag de dag wordt de schnauzer in 3 verschillende maten gefokt:
de Riesenschnauzer: 60 tot 70cm in de kleuren zwart en peper & zout
de middenslagschnauzer: 45 tot 50 cm, in de kleuren zwart en peper & zout. Dit is de oorspronkelijke schnauzer.
de dwergschnauzer: 30 tot 35 cm in de kleuren zwart, wit peper&zout en zwart-zilver
De schnauzer komt oorspronkelijk van Wurttemberg. Men gebruikte de kleine schnauzer in Zuid-Duitsland als stalhond om ratten en muizen te jagen. Hiervoor ontving hij ook de naam 'Rattler'.
De dwergschnauzer wordt sinds 1880 gefokt. Hij bereikt een schofthoogte van 30 tot 35 cm en een gewicht van 4,5 tot 7 kg. Het is het exacte evenbeeld van de grotere schnauzers. De typische dwergschnauzer is attent en waaks. Hij is een goede waak- en begeleidingshond, die ook in een flat kan worden gehouden, als hij maar genoeg beweging krijgt. Hij heeft een ruwe vacht met onderwol in de kleuren zwart, peper/zout, zwart/zilver en wit. Hij dient getrimd en niet geschoren te worden.
Hierboven is wat wikipedia over de schnauzer en met name de dwerg schnauzer schrijft.
-------------------------------------------
Wij hebben ervaren dat de dwergschnauzer een fijne metgezel is. Dapper, waaks, temperamentvol en altijd bereid om met de baas op stap te gaan. Maar dan moet je wel bereid zijn om hem een gedegen opleiding te geven en vooral goed te socialiseren. Wij kunnen echt niet zonder deze fijne metgezel.
----------------------------------------------
Officieel zijn ze er in de kleuen wit, zwart, zwart/zilver en peper en zout.
Maar met name in de Verenigde staten vind je ze ook in niet officiele kleuren en maten.
Naast de miniatuur heb je de Toy en Teacup. De kleuren zijn Choclate, zwart-wit parti, Liver enz.
Deste kleiner ze zijn of zeldzamer de kleur, zoveel duurder ze worden. Prijzen van 12.000 euro zie je regelmatig. De vraag is of je dit moet willen.